Despre AGL

Înțelege cu exactitate cât valorează pietrele și bijuteriile tale.

Cine suntem?

Advanced Gemological Laboratory este o destinație de încredere pentru iubitorii de bijuterii, unde pasiunea pentru frumusețea pietrelor naturale se întâlnește cu expertiza gemologică de excepție. Cu o echipă de experți condusă de Liviu Matei, gemolog acreditat de către prestigiosul Gemological Institute of America (GIA) și evaluator Artmark, Compania se angajează să ofere clienților servicii de certificare gemologică și evaluare a bijuteriilor.

De ce să apelezi la noi?

Când vine vorba de pietrele prețioase, aspectul poate fi adesea înșelător. Deși două pietre pot părea similare la prima vedere, caracteristicile lor pot varia semnificativ. Acesta este momentul în care experiența unui gemolog intră în scenă, deoarece doar acești profesioniști bine pregătiți au cunoștințele necesare pentru a dezvălui diferențele subtile care pot afecta prețul și autenticitatea unei pietre prețioase.

Expertiza gemologică este o știință complexă. Echipa noastră, formată din experți acreditați de către prestigiosului Institut American de Gemologie (GIA), este capabilă să identifice tratamentele, procedurile de îmbunătățire a aspectului și să detecteze materialele sintetice, contribuind astfel la garantarea valorii reale a fiecărei pietre. Combinația dintre cei mai bine pregătiți gemologi și aparatura de ultimă oră, utilizată de toate laboratoarele gemologice de prestigiu, asigură un rezultat cât se poate de exact.

 

La AGL, clienții au încredere că diamantele, bijuteriile și pietrele prețioase sunt supuse unei evaluări și certificări riguroase, realizate de experți recunoscuți internațional în domeniul gemologiei.

Pentru un cumpărător sau un colecționar de bijuterii, expertiza unui gemolog experimentat este esențială pentru a lua decizia corectă. Acești profesioniști reprezintă un ghid de încredere într-o piață unde autenticitatea și calitatea sunt importante. Prin urmare, consultarea unui gemolog devine crucială atunci când se dorește achiziționarea, vânzarea sau evaluarea unei pietre prețioase.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul bijuteriilor și calificări solide, Liviu Matei se remarcă și ca evaluator cu peste 12 ani de activitate la casa de licitații Artmark.

Ce este acreditarea GIA? – Institutul American de Gemologie, fondat în 1931, este recunoscut internațional ca fiind pilonul de referință în domeniul pietrelor colorate și a diamantelor. Standardul său unic pentru gradarea diamantelor, bazat pe patru caracteristici esențiale – cei 4C – culoare, claritate, carataj și mod de fațetare (cut, în engleză) – este utilizat la nivel global și reprezintă un reper în industrie.

Lider mondial în cercetarea gemologică, descoperirile revoluționare ale GIA aprofundează înțelegerea noastră despre pietrele prețioase și lumea acestora. Prin cercetare, educare, evaluări și analize obiective ale pietrelor prețioase, GIA se străduiește să protejeze publicul care cumpără pietre naturale și bijuterii, stabilind standarde globale de calitate. La AGL, ne bazăm pe standardele stabilite de acest institut pentru a asigura cel mai înalt nivel de expertiză.

Un raport AGL reprezintă o opinie expertă,bazată pe experiența gemologilor noștri și pe aparatura de ultimă generație folosită de aceștia, cu privire la autenticitatea și calitatea pietrelor sau bijuteriilor evaluate. Expertiza noastră este obiectivă și imparțială, oferind clienților încredere în procesul de evaluare.

Laborator gemologic cu tehnologie de ultimă generație

Având propriul laborator gemologic dotat cu echipament specific de ultimă oră, fiecare detaliu al fiecărei pietre și bijuterii este supus unei analize amănunțite realizate la un nivel înalt de profesionalism. Nu ne limităm doar la certificarea și gradarea diamantelor, ci oferim, de asemenea, expertizare și evaluare pentru pietrele colorate, detectarea tratamentelor, precum și identificarea pietrelor de sinteză și a imitațiilor.

 

La noi, clienții pot aduce diamante și alte pietre naturale pentru a le supune unei evaluări riguroase și a obține rapoarte gemologice de încredere. Ne adresăm unei game variate de clienți, inclusiv magazine de bijuterii, furnizori, vânzători sau persoane fizice. Certificările primite sunt recunoscute la cel mai înalt nivel, fiind emise de experți în domeniul gemologiei în conformitate cu cele mai riguroase standarde.

 

Pentru alte detalii, servicii personalizate sau consultanță, putem fi contactați la contact@aglgems.ro sau la nr. de telefon: 021 317 4111